Не трябва в ХХI век да съществуват квартали с повърхностно течащи

...
Не трябва в ХХI век да съществуват квартали с повърхностно течащи
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Проблемът със сметопочистването в “Красна поляна” и “Факултета” е язва в сърцето на София

Не би трябвало в ХХI век да съществуват квартали с незадълбочено течащи фекални води по улиците. Канализация, кофи за отпадък и детска градина – за това мечтаят хората от квартал “Факултета ” в София. Това заяви претендентът за кмет на София от МК „ Българска социалистическа партия за България “ Ваня Григорова, която дружно с претендента за областен кмет на „ Красна поляна “ Георги Миланов се срещна с хора от квартал “Факултета ” и се срещна с тежките условия, в които живеят хиляди поданици на европейската ни столица. Във Факултета живеят 45 хиляди души. 

Чистотата, хигиената и сметоизвозването се обрисуваха като най-големият и изискващ незабавно решение проблем измежду множеството други на регион „ Красна поляна “. Това е равносметката след обиколката на Ваня Григорова. Тя беседва с поданици от региона, които желаеха по-приветлива и чиста среда и усъвършенствана инфраструктура, промяна на трамвайните мотриси по линия №10, за които споделиха, че са “като от Втората международна война “, решение на казуса с бездомните кучета и гризачи в парк „ Лебеда “.

В срещите и обиколката в ж.к. „ Красна поляна “ интензивно взе участие и Георги Миланов – претендентът за областен кмет на МК „ Българска социалистическа партия за България “. Той е роден тук, а с района е обвързван целият му живот. Познава проблемите на хората, а хората познават него и желанието му да направи нещо положително и свястно. Виждането за бъдещата му работа заляга на надълбоко демократични правила.

„ Трябва да спрат да приказват за нашия квартал като за гето. Искам жителите да имат достъп до районния си кмет и сами да споделят какво желаят да се направи – било то градинка или ремонт на тротоарите “, каза Миланов.

Сред проектите му е да се употребяват средства по планове от фондовете и с общи старания “Красна поляна “ за стане красив и приветлив район.

“Проблемът с чистотата в регион „ Красна поляна “ е директно обвързван с обезкървяването на общинското сдружение „ Чистота Искър ”, което се грижи за сметопочистването в региона ” разясни Ваня Григорова. Тя изясни, че е парадоксално точно Софийска община да влошава качеството на работата му и да го води към разпродажба, като му лишава региони, с цел да ги даде на концесия.

А за района се приказва като за гето и тъй като наоколо е “Факултета ” – място, което от години тъне в съсипия и нечистотия. Свободно течащите отходни води от време на време преливат, текат по улиците, откъдето минават хора и коли и играят деца, с цел да се влеят във външен отходен канал на „ Софийска вода “, обраснал в плевели и блатна растителност. Георги Миланов припомни, че преди години от откритите канали е тръгнала епидемия от хепатит.

“Много от улиците са тесни и недостъпни, по тях не може да премине кола на пожарната или кола за спешна помощ ”, оплакват се хората. В целия квартал няма нито една детска градина, което на фона на огромната безработица там, в допълнение пречи на майките да тръгнат на работа.

Като задача от незабавен порядък Ваня Григорова очерта откриването на детски градини, създаване на канализация и работа по инфраструктурата и сметоизвозване.

С претендента за областен кмет подчертаха, че би трябвало интензивно да се работи за повишение грамотността на ромското население в квартала, с цел да се излезе от омагьосания кръг, в който са сложени множеството му поданици. Битува мнението, че съзнателно регионът е оставен на НПО-та и страната е абдикирала от него.

„ За мен не може да има друга политика за другите квартали “, бе безапелационна Григорова.

„ Управлението на столицата от 33 години е пагубно – и за политиката, и за връзките ни. Няма по какъв начин да продължаваме по този начин. Стига толкова! “, съобщи още тя.

Даваме ви заем на доверие. Решавайте проблемите, това желаеме от Вас! Това бяха думите на младо семейство към Ваня Григорова.

След обиколката Ваня Григорова организира и среща с десетки жители от ж. к. “Красна поляна ” в салона на Образцово национално читалище „ Св. Св. Кирил и Методий “, които я посрещнаха с неспокойствие и я изпратиха с овации. Бяха подготвили и изненада – срещата завърши с песента „ Моя страна, моя България “ и обичайно българско хоро.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР